Lesaanbod - Yoga Beek

Yoga Beek
Nederlands  |  English
Yoga Beek
Ga naar de inhoud
"De Yogi overwint het lichaam door de beoefening van asana’s en maakt het lichaam een fit voertuig voor de geest. De Yogi weet dat het een noodzakelijk voertuig is voor de geest, want een geest zonder lichaam is als een vogel die is berooft van zijn kracht om te vliegen". ~ B.K.S. Iyengar

Yoga voor Godinnen (70+)
Als je de leeftijd van 70 jaar bereikt mag je met trots je schoonheid, wijsheid en je flexibiliteit delen en laten zien. Deze les is speciaal voor vrouwen die deze eigenschappen bezitten.
We werken gedurende 60 minuten geconcentreerd aan houding, mobiliteit, adem, kracht en balans.
Deze les is op dit moment zeer geliefd bij 6 lokale Godinnen. Inmiddels zijn we gestart met een tweede groep (Yoga voor God(innen 70+) op de maandagmiddag.
Niveau 1 ~ Iyengar BASIS
Deze BASIS lessen zijn voor beginners en vormen een introductie met Iyengar yoga. Je bent een beginner als je nog nooit yoga hebt beoefend of wanneer je enige ervaring hebt met andere vormen van yoga of aan- verwante lichaamsbeoefening. Deze les laat je kennismaken met de fundamentele principes van yoga en het Iyengar-systeem. De instructies voor het uitlijnen van het lichaam  in de verschillende houdingen worden stapsgewijs gegeven. Je ontwikkelt het vermogen om veilig yoga te beoefenen en de gunstige effecten ervan te begrijpen en te voelen.
In de beginners lessen ligt de nadruk op voorbereidende houdingen, staande houdingen, beginnende draaihoudingen en beginnende voorover buigingen.
Je volgt deze lessen 3-6 maanden voordat je doorgaat naar het volgende niveau.
Niveau 1/2 ~ Iyengar FUNDATIE
Deze les is de perfecte keuze voor beginners of zij die aan een sterkere basis voor hun oefenen willen bouwen. In deze les werken we aan kracht, stabiliteit en comfort, waarbij we ons concentreren op klassieke staande houdingen, zittende houdingen en ontspannende houdingen. Wanneer er sprake is van (eerdere) blessures, zwakheden of beperkingen leer je hoe je de houdingen aanpast om een sterke, stabiele, intelligente yogabeoefening te ontwikkelen. Naast staande houdingen, draaihoudingen beginnende voorover buigingen leer je ook schouderstand en kopstand.
Alle omgekeerde houdingen worden nog bij de muur geoefend om het lichaam zo te ontwikkelen dat je na verloop van tijd los in de ruimte je evenwicht kunt bewaren. Het evenwichtig ontwikkelen van je lichaam kost tijd, daarom volg je minimaal 1,5 jaar algemene lessen alvorens je de stap naar de gevorderden lessen maakt.
Yoga voor kinderen (8-12 jaar)
Kinderen die interesse hebben in het ontwikkelen van yogavaardigheden vanuit een fysiek maar ook filosofisch oogpunt ~ leergierig in de yoga taal Sanskriet maar ook anatomie ~ zijn van harte welkom op vrijdagen na schooltijd van 15.30 – 16.30 uur.
45 minuten staan in het teken van asana's (lichaamshoudingen) en 15 minuten worden besteed om yoga als groepje te bespreken en te bestuderen met een kopje thee.
Er zijn maximaal 8 plekken dus ik zal vragen aan de kinderen om hun verwachtingen over yoga en de yogales op te schrijven.  
Na acceptatie in de klas oefenen we wekelijks met elkaar, behalve in de schoolvakanties. Voor meer informatie over deze lessen kunt u mij bellen op 06 1278 1246.

Inschrijven
Let op!
Groepslessen zijn niet direct geschikt voor mensen met:

  • Hoge bloeddruk/hypertensie
  • Hartproblemen
  • Epilepsie
  • Kanker of beginnende tumoren
  • Diabetes
  • Ménière
  • Multiple Sclerose

Bovenstaande condities betekenen niet dat geen yoga beoefend mag worden; ze vereisen speciale aandacht waarvoor tijdens de groepslessen niet altijd mogelijkheid is. Bij twijfel of je wel of niet kunt deelnemen aan de les, graag vóór de les contact opnemen.
Terug naar de inhoud