Lesaanbod - Yoga Beek

Yoga Beek
Nederlands  |  English
Yoga Beek
Ga naar de inhoud
"De Yogi overwint het lichaam door de beoefening van asana’s en maakt het lichaam een fit voertuig voor de geest. De Yogi weet dat het een noodzakelijk voertuig is voor de geest, want een geest zonder lichaam is als een vogel die is berooft van zijn kracht om te vliegen". ~ B.K.S. Iyengar

Yoga voor beginners
De beginners lessen vormen een introductie met hatha yoga. Je bent een beginner als je nog nooit yoga hebt beoefend of wanneer je enige ervaring hebt met andere vormen van yoga of aan- verwante lichaamsbeoefening.  
In de beginners lessen komen de basisprincipes van yoga aan de orde. Je leert hoe je je lichaam moet uitlijnen en welke aandachtspunten belangrijk zijn. In de beginners lessen ligt de nadruk op voorbereidende houdingen, staande houdingen, draaihoudingen en beginnende voorover buigingen. De opbouw en structuur van de les is geïnspireerd door de methodiek van B.K.S.  Iyengar; deze opbouw en structuur is logisch en wetenschappelijk bewezen.

Er is vanaf het begin aandacht voor het openen van het lichaam. Dit heeft tijd nodig en vereist oefening. Dus niet alleen in de yoga studio maar ook thuis. (aan te raden)

De structuur van de yogales die de leraar aanbiedt is altijd: demonstreren, activeren, observeren en assisteren (indien nodig).  

Na minimaal 3 maanden regelmatig lessen te hebben gevolgd kan de overstap naar de alle niveaus lessen gemaakt worden. Een beginners les duurt 1,5 uur.
Alle niveaus
Na 3-6 maanden ervaring met hatha yoga sta je open voor nieuwe ontwikkelingen. Je kunt dan beginnen met de alle niveaus lessen. In deze lessen houden we de verschillende yogahoudingen wat langer aan en werk je aan verdieping van de houdingen die je in de beginners lessen hebt geleerd. Ook komen er weer nieuwe houdingen aan de orde. Zo zul je naast achterover buigingen ook omgekeerde houdingen als schouderstand, kopstand en handstand aanleren. Alle omgekeerde houdingen worden nog bij de muur geoefend om het lichaam zo te ontwikkelen dat je na verloop van tijd los in de ruimte je evenwicht kunt bewaren. Het evenwichtig ontwikkelen van je lichaam kost tijd, daarom volg je minimaal 1,5 jaar algemene lessen alvorens je de stap naar de gevorderden lessen maakt. Een alle niveaus les duurt 1,5 uur.
Inschrijven
Let op!
Groepslessen zijn niet direct geschikt voor mensen met:

  • Hoge bloeddruk/hypertensie
  • Hartproblemen
  • Epilepsie
  • Kanker of beginnende tumoren
  • Diabetes
  • Ménière
  • Multiple Sclerose

Bovenstaande condities betekenen niet dat geen yoga beoefend mag worden; ze vereisen speciale aandacht waarvoor tijdens de groepslessen niet altijd mogelijkheid is. Bij twijfel of je wel of niet kunt deelnemen aan de les, graag vóór de les contact opnemen.
Yoga Beek
Elisabeth Dols - De Rooij
Bourgognestraat 18,  6191 HZ  Beek
Tel: 06 12781246
elisabeth@yogabeek.nl


© Yoga Beek, 2019~2021  ●  Website: Ephlam Design

Terug naar de inhoud